Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Тестиран за ваша безбедност

Поставување стандарди во стандардите.

Image

Пред да тргне во производство која било иновација од Continental, таа интензивно се тестира.  Сосема новите востановени методи на тестирање гарантираат секојдневна соодветност.  Continental користи и развива сè понапредни технологии на мерење на тестовите за да добие позрели и оптимизирани производи. 

Ние тестираме секаде во светот – заради ваша безбедност.

Со текот на годините одново и одново покажуваме дека не постојат граници за нашите пневматици на тестовите што се спроведуваат на нашите тест-полигони во САД, Нов Зеланд, Шведска, Шпанија и на крајот, но не и како последна, на нашата локална патека Контидром покрај Хановер, што истовремено е и најбарана референтна патека кај независните експерти.

Сите наши летни и зимски пневматици поединечно од цел свет на тој начин се тестирани во сите временски услови и на сите површини на патот. Нема потреба да кажеме дека тоа се одвива според најмодерните методи на тестирање и со најмодерните технологии на мерење.

140.000 пневматици поединечно се тестираат секоја година и изминуваат вкупно 200 милиони километри. Меѓународниот тим од професионални тест-возачи спроведува повеќе од 67.000 тестови  – и ја обиколува планетата 500 пати пред да се одобри некоја иновација. На тој начин Continental обезбедува доставување само на најбезбедни, најудобни и сигурни решенија за мобилност.

Winter Tire Test Research
Image

Прв сосема автоматизиран систем за тестирање на пневматици од Continental.

24 часа дневно, 365 дена годишно: со системот AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer), Continental го подигнува тестирањето на пневматици на ново ниво. Низ сосема автоматизиран процес во халата во Контидром неименувано тест-возило забрзува до брзина и до 120 km/h, а потоа сопира, со хидрауличен погон, на променливи површини на патот со стандардизирани перничиња. Тестовите може да се спроведуваат во текот на цела година на влажни и на суви површини и на одделни замрзнати ленти на патот. Додека тестовите се спроведуваат без оглед на временските услови, Continental е во можност да понуди најточни процедури за тестирање на сопирањето во светот и да ја унапреди репродуктивноста за 70%. Значи, може да здивнете и да бидете сигурни дека вашите пневматици ќе овозможат одлични перформанси на сопирање независно од времето по кое возите.