Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

Оригинална опрема - возење со претпочитуваниот избор

Можностите се дека веќе возите автомобил со вградени делови Continental. Бидејќи производителите на автомобили во Европа толку им веруваат на нашите производи, тие користат пневматици Continental за секој трет нов автомобил кај повеќе од 800 модели. Тоа нѐ прави претпочитуван избор на производителите на автомобили и нѐ става значително пред сите наши конкуренти. Без оглед на марката на вашиот нов автомобил, без оглед дали ќе го смените вашиот мал автомобил за семеен ван или конечно ќе дојдете до вашиот автомобил од соништата, производителите знаат: Пневматиците Continental се синоним на сигурна безбедност.

Патот до таму не беше лесен: потребни се во просек четири години од идејната студија до тоа еден од нашите пневматици да биде монтиран на нов автомобил произведен од меѓународен производител. Во тоа време, ние развиваме пневматик што најдобро соодветствува на моделот на автомобилот и на целниот пазар, а потоа го подложуваме на околу 100 интерни тестови. Купувачите на автомобили сакаат пневматици со највисок квалитет и пред сѐ, најголема безбедност што ќе трае сѐ додека тоа е можно и ќе им овозможи да уживаат во својот нов автомобил долго време.

Три прашања за: Улрих Мертин за развојот на пневматици како оригинална опрема

Погледнете современ автомобил и ќе видите совршено интегриран концепт, вклучително и пневматици. Правилниот комплет пневматици обезбедува перформансите на автомобилот на хартија вистински да се пренесат на патот. Добивање одобрение за испорачување оригинална опрема од производителите на автомобили укажува на исклучителниот квалитет на еден производ. Со оглед на се поголемата побарувачка за нови модели автомобили и незапирливиот технолошки развој, производителите се соочуваат со сѐ поголеми предизвици, кои – за да се искомплицираат работите – исто така, се разликуваат меѓу земји и производители.  Улрих Мертин, постар потпретседател на раководството за клучни купувачи EMEA Деловна единица за оригинална опрема PLT пневматици во Continental, ги објаснува значењето и предизвиците на развојот на пневматици како оригинална опрема.

Развојот на пневматици како оригинална опрема е многу сложен бизнис. Во која фаза на развојот на автомобил производителите карактеристично стапуваат во контакт со Continental?

Да кажеме вака: кога ќе добиеме барање, обично имаме меѓу три и четири години за да развиеме идеален пневматик за нов модел на автомобил. На пример, токму сега имаме барања за проекти што треба да бидат финализирани за две години. Овие долги рокови ни овозможуваат да ги исполниме барањата повеќе од соодветно. Во најдобар случај, секако би се вклучиле во идејната фаза на развојот на нов автомобил. И иако тоа можеби не е норма, тоа навистина се случува.

Кои се клучните карактеристики на перформансите што еден производител на автомобили очекува од производителот на пневматици да го испорача?

Тие се разликуваат од една до друга земја, како и од еден до друг производител на автомобили. Генерално зборувајќи, суштинските барања првенствено се однесуваат на безбедноста и на отпорот при тркалање, нивоата на бучава во кабината и надворешната бучава – сето тоа без да се загрози безбедноста. Барањата, исто така, се менуваат со текот на времето, особено со новите технологии.  На пример, во 80-те години од минатиот век, отпорот при тркалање и потрошувачката на гориво имаа релативно споредна улога, но тоа фундаментално се смени со подемот (и барањата) на електричната мобилност. Сѐ на сѐ, туркањето на границите во секоја насока е мисијата што секогаш ја имаме.

Како обезбедувате новоразвиен пневматик како оригинална опрема да ги исполни очекувањата на производителите на автомобили?

Спроведуваме безброј тестови на крајот од развојниот процес, прво во лабораторија а потоа надвор, на патека. Пневматиците како оригинална опрема се подложени на сеопфатни тестови. Целта е да ги надминеме нашите цели за перформанси, без оглед дали тоа се однесува на генерирање бучава, забавување или отпор при тркалање. Тестовите во лабораториски услови се следени со тест-возења во услови од реалниот живот на нашите патеки за тестирање. Секој тим има сопствени тест возачи за оваа задача што ќе оценат дали новоразвиената гума добро функционира и на пат.

Бидете дел од најголемата заедница во светот- со пневматиците Continental како оригинална опрема

Ви се испорачува нов автомобил? Пневматиците како оригинална опрема имаат интегрална улога во постигнување комфор и перформанси што се посакувани за автомобил и во голема мера придонесуваат за севкупното задоволство на возачот со возилото. Што е најважно, тие гарантираат безбедни патувања за вас и вашето семејство.

Mobile Image Desktop Image

Најважните карактеристики на нашиот пневматик

Најдете го вашиот пневматик

Најбрз начин до совршен пневматик.