Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg
Continental Пневматици

WinterContact™ TS 870
ново

Сите зимски пневматици се исти. Додека улиците не побелат.

Со дизајнирање на првиот пневматик со шара во 1904 година ја создадовме основата за денешната технологија за пневматици.   Оттогаш постојано од година во година ги подобрувавме перформансите на нашите пневматици. И иако вие веројатно нема да ја видите разликата, дефинитивно ќе почувствувате што ги прави пневматиците Original толку исклучителни.

  • Бидете смирени и уживајте во совршената контрола на снежни и на замрзнати патишта.
  • Останете на лентата со извонредно запирање на влажни патишта и со отпорност на аквапланинг.
  • Поминувајте долги растојанија со мала потрошувачка на гориво.

* Достапен во есен.

Пронаоѓач на пневматици
Технички детали
Ознака на ЕУ на пневматиците