Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

Technical Questions

Кога ви се потребни зимски пневматици?

article_66w_image1

Со приближувањето на зимата, возачите треба да почнат да прават планови за временските услови што може да ги снајдат. Ако ви е потребно убедување, само следете ги временските прогнози. Тие предвидуваат дека ќе има комбинација од снег, мраз, дожд и долги периоди на суво време. За да се справите со оваа комбинација на различни услови на патот, силно се препорачуваат зимски пневматици.


Затоа, кога се приближува зимата и кога термометарот ќе достигне 7°C – време е вашите летни пневматици да ги оставите да се одморат. Патиштата, секако, ќе бидат студени, влажни и лизгави, а зимските пневматици ќе ви понудат многу подобро прилегнување под овие услови од летните пневматици. За вашата сопствена безбедност добра идеја е да ставите зимски пневматици од Continental пред почетокот на сезоната.

Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.