Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

Continental winter tire expertise

Наша експертиза за зимски пневматици

Наша експертиза за зимски пневматици

Continental, како експерт за зимски пневматици, ги претставува суштинските факти за студената сезона и укажува како да возите безбедно на патот во зимски услови.


article_66w_image1

Кога ви се потребни зимски пневматици?

Continental, како експерт за зимски пневматици, препорачува пневматиците да се заменат со зимски кога просечната температура ќе се спушти под 7° Целзиусови. 

Прочитај повеќе

Ознаки на пневматиците

topic_intro_image1

Дали некогаш сте ги забележале алпскиот симбол и иконата M+S на бочниот ѕид на вашиот пневматик? Дознајте за нив и проверете дали длабочината на слојот за газење на вашите зимски пневматици е подготвена за студената сезона.

Прочитај повеќе

Тестиран за ваша безбедност

Winter tires tested for your safety

Пред да тргне во производство која било иновација од Continental, таа интензивно се тестира.

Прочитај повеќе