Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Широки пневматици

Тестови на зимските широки пневматици на Continental

Победува на снег, мраз и други терени за тестови

Во различни независно тестови, нашиот асортиман широки зимски пневматици повторно покажаа одличен перформанс.

stage_award_image1

sport auto

Германското списание UHP за спортски автомобили во последното издание (11/2013) објави тест за зимски пневматици за 2013. Димензиите на пневматикот беа 245/40 R18 V, а тест-возило беше Audi TT RS.

Резултати за ContiWinterContactTM TS 830 P: „Го препорачуваме најтопло“


stage_award_image1

AutoBild allrad

Во изданието на AutoBild allrad од 11/2012 беше објавен тест за зимски пневматици за 2012. Тестираните димензии беа 235/55 R 17, а тест-возилото Q3.

Резултати за ContiWinterContactTM TS 830 P: „Исклучителен“ (победник на тестот)


stage_award_image1

Auto Zeitung allrad

Германското списание Auto Zeitung allrad во своето последното издание (03/2013) објави тест за зимски пневматици за SUV со димензии 235/50 R18 H/V. Тест-возило беше VW Tiguan.

Резултати за ContiCrossContact Winter: „Го препорачуваме најтопло“

testresult_conti4x4contact_5

ACE Lenkrad

Германското списание ACE (Auto Club Europa) во своето издание во 09/2012 објавиACE тест за зимски пневматици. Тестираните димензии беа 215/65 R16 T, а тест-возила беа Dacia Duster и VW Tiguan. 

Резултати за ContiCrossContact Winter: „Го препорачуваме најтопло“