Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Широки пневматици

Широки пневматици

Врвни перформанси во тешки услови. Со широки зимски пневматици од Continental.

Изгледа како во текот на летото – само е постудено.

Честа заблуда е дека во зима не треба да користиме широки пневматици. Меѓутоа, тоа е прашање на минатото.  Всушност, широките пневматици овозможуваат низа предности:

  • Колку што е поширок пневматикот, толку се подобри перформансите во зимски услови.
  • Повеќе шари овозможуваат внатрешно налегнување на  почвата, дури и на снег 
  • Растојанието на запирање е пократко врз основа на поголеми блокови на слојот за газење 
  • Доследно и рамномерно забрзување и подобра прецизност на управување
  • Поспортска удобност во возењето

Во нашиот сегмент на пневматици со високи перформанси имаме одлични решенија во вид широки пневматици за возила со високи перформанси, возила од средна и од луксузна класа, како и за SUV-возила.


" Ако сакате комплетни перформанси и спортски изглед во текот на зимата, ви препорачуваме широки пневматици од Continental. Со нив е лесно како и во текот на летото, само е малку постудено кога ќе излезете надвор "

AC Schnitzer

Image

Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.