Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

Brabus

Успешна приказна - Brabus и Continental.

Image

1. Предизвици

Богати перформанси и бескрајна сила – но секогаш удобно

Дали станува збор за smart-BRABUS Ultimate 112 со 112 KS, Viano V8 со 425 KS, GL 63 biturbo со 650 KS, па дури и за Rocket со 800 KS и за неверојатен вртежен момент од 1.100 Nm (електронски запечатен) – секој суперавтомобил BRABUS го одликуваат ултимативни перформанси во неговата класа. Исто така, и нивните сериски тунирани брзи автомобили предводат во тоа што имаат да го понудат производителите на автомобили.

Image

Широк спектар на различни возила, во комбинација со огромно количество генерирана сила и дополнителна опрема што ја унапредува, им се подредуваат на пневматиците што се користат за специјални перформанси и барања за издржливост.

Image

2. Перформанси

Високи перформанси во секое време – секогаш со вистински пневматик

Производните одделенија во рамките на компанијата му овозможуваат на BRABUS да постигне вертикален пробив во овој посебен сектор на индустријата. Квалитетот бара BRABUS да се на својот сопствен развој, компоненти и производи, поставувајќи мерила во автоиндустријата.

Image

Со Continental, BRABUS доби технолошки партнер што поседува голема стручност во производството на спортски производи од врвна класа и страст и компетенција што се однесуваат на технологијата и на перформансите.

Заедно, двете компании ги здружија своите компетенции во развојот и во тестирањето на најновите пневматици Conti SportContact. Цел е да се унапредат технологијата и производството на високи перформанси, со ознака ZRZ (>240 km/h) на премиум пневматиците што секогаш се најмодерни во смисла на прецизноста на управувањето и на карактеристиките на забавувањето. Тоа обезбедува безбедно спортско возење.

Image
Image

3. Успех

Техничкиот напредок се здружи со спаринг-партнерот за максимални брзини и дава корисни влезни податоци на сите нивоа на развојот. Сè ова е постигнато така што да не се загуби од предвид тоа што е заедничка мисија, а тоа се контролирани врвни перформанси во сите области (брзина), независно од категоријата на возилото. Корпоративното партнерство меѓу BRABUS и Continental е исклучително. Резултатите се импресивни. Тоа гарантира дека партнерството ќе продолжи и во иднина, а двете компании склучија договор за партнерство на IAA 2011.