Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

ABT

Успешна приказна – ABT и Continental. Кај АВТ секогаш сè се врти околу коњската сила

Првпат основана во дамнешната 1896 година како ковачка работилница, денес тоа е семејна компанија со седиште во Кемптен (Германија), која ја води Ханс-Јирген Абт и која важи за тунер на возила со широки перформанси.  Компанија од регионот Алгој e светски лидер во тунирање на возилата од марката Audi, VW, Seat и Škoda.  Со многу години искуство во елитниот мотоспорт, АВТ овозможува совршена комбинација на моќност и стабилност за долготрајна возбуда во возењето. Во текот на процесот топ-приоритет на компанијата е да го извлече најдоброто од секое возило – било да се оптимизираат системите за управување со моторот и да се добие поголема сила од АВТ-контролорот на моторот, било со стилско додавање на делови од каросеријата, спортски тркала и издувни системи што му даваат поспортска и подинамична појава на возилото. 

Image
Image

1. Предизвици

Перформанси на граница со акцент на забава во возењето

АВТ е еден од најуспешните мототимови во Германија. Голем број победи и шампионати го истакнуваат искуството во мотоспортот што го стекнала компанијата. Таа експертиза ѝ овозможува на компанијата АВТ да овозможи динамична забава во возењето што ја зацврстила на германските патишта.

Image

Спортските автомобили на денешнината веќе ги достигнале лимитите во техничка смисла. Кај АВТ сè е врзано за оптимизацијата и за перформансите, како и за овозможување спортска забава во возењето – еден пример е ABT R8 5.2 FSI (со излезна сила од 600 KS), кој на патот донесува сила и држење.

Image

2. Перформанси

Најнов технолошки напредок

Двете компании тесно соработуваат во развојот и тестирањето на пневматиците за да овозможат тие најдобро да се приспособат кон барањата на релевантните карактеристики на возилата.

Image

Инженерите и техничарите во АВТ и во Continental постојано ги споделуваат своите искуства за да можат заедно да продолжат до совршени карактеристики на пневматиците – сопирање на влажни површини, свртување, прецизност и агилност кога работат блиску до своите граници. На пример, ABT RS3 (470 KS) e способен да достигне максимална брзина од 285 km/h само со Conti SportContact 5P пневматиците.

Image

3. Успех

Успеси во минатото, визии за иднината

Заедничките напори и постојаната размена на знаења и на информации меѓу компаниите АВТ и Continental што трае со години, за карактеристиките на пневматиците за возила со високи перформанси постојано се облагородува и фино се дотерува. 

Оваа соработка произведе перформанси на пневматици што совршено одговараат на возилата од сите класи и за секоја намена.