Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

SSR – самопотпирачки. Пневматик runflat.

Резервно тркало: минус. Сместување: плус

topic_intro_image1

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж.

Брзи факти

  • Возете и до 80 km со максимална брзина од 80 km/h во случај ако се дупне пневматикот
  • Нема потреба од резервно тркало
  • Компатибилен со вообичаени бандажи
  • Ефикасна потрошувачка (маса на 4 SSR-пневматици < 5 стандардни пневматици)
topic_intro_image1

За технологијата

Најважни технички податоци


SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж

SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна.  Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение.  Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото.  Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.


Технички барања:

  • Системот за контрола на притисокот во пневматиците (TPMS) е задолжителен
  • Електронската контрола на стабилноста (ESC) се препорачуваtopic_intro_image1

SSR-принцип.

SSR-пневматикот има зајакната бочна страна што во случај на дупчење спречува бочната страна да се згмечи и му овозможува на возачот да продолжи со возење и до 80 km при максимална брзина од 80 km/h.

topic_intro_image1

Кога кај стандарден пневматик ќе се појави дупка, доаѓа до згмечување на бочната страна меѓу бандажот и патот, а тоа предизвикува потенцијално опасна ситуација во вид  експлозија или слизнување на пневматикот од бандажот.

topic_intro_image1