Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

Резервни пневматици: sContact™

Резервни пневматици Continental, алтернатива за заштеда на простор и на тежина.

Continental_sContact_ProductPicture

Постојана мобилност. Дури и при пукање на пневматикот.

Резервните пневматици се проектирани за привремена и за ограничена употреба во случај на издишување на пневматикот. Одобрена им е брзина од 80 km/h. Continental произведува резервни пневматици со различни димензии и типови за сите видови возила што најчесто се возат, од компакт класа и седан со стандардна големина сè до тешки off-road возила.

Голем број производители на автомобили ги опремуваат своите возила со резервни пневматици Continental за да го прошират просторот во багажникот или за да остават место за алтернативни погонски системи.