Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

ContiSupportRing (CSR)

Inovativno razvojno dostignuće koje obezbeđuje mobilnost vozila u slučaju bušenja pneumatika.

topic_intro_image1

CSR e иновативно развојно достигнување што обезбедува мобилност на возилото во случај ако се дупне пневматикот.

Брзи факти

  • Перформансите на пневматикот остануваат неизменети во нормална работа
  • Обезбедува поминување и до 200 km во случај ако се дупне пневматикот.
  • Лесен за монтажа и за демонтажа кај стандардни пневматици и бандажи 
  • Лансиран кај Maybacha од DaimlerChrysler со прво вградување
topic_intro_image1

За технологијата

CSR e иновативно развојно достигнување што обезбедува мобилност на возилото во случај ако се дупне пневматикот.

Принципот што е зад CSR е едноставен: лесен прстен од не´рѓосувачки челик (1) со флексибилна поддршка (2) се монтира на стандарден пневматик со стандарден бандаж.

CSR е посебно развиен за стандардни бандажи и стандардни пневматици со поголеми бочни ѕидови и поголеми профили. 


topic_intro_image1

Технички детали

Со оглед дела CSR овозможува добра удобност во возењето, возачите тешко го забележуваат евентуалното губење на притисокот во пневматиците во случај на издишување; за да се зголемат безбедноста во случај на издишување и перформансите во текот на нормално возење, CSR-системот е секогаш опремен заедно со системот за предупредување за намалување на притисокот - или TPMS (Tire Pressure Monitoring System) или DDS (Deflation Detection System), секако двата развиени во Continental.

ContiSupportRing, како и системите за предупредување за намалување на притисокот TPMS/DDS се ексклузивно инсталирани при прво вградување.

Производителот на пневматици Continental AG e награден на „Stahl-Innovationspreis 2006“ во категоријата производи од челик. Наградата е доделена за системот ContiSupportRing runflat.


Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.