Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

ContiComfortKit      

Seals punctures at the touch of a button

topic_intro_image1

ContiKomfortKit e безбедно прирачно решение што брзо го извлекува возачот од ризична ситуација предизвикана од продупчен пневматик.

Брзи факти

  • Решете го проблемот со притискање на копче
  • Само неколку лесни чекори
  • Нема потреба да го вадите и да го менувате вентилот
  • Нема контакт со смесата за лепење
  • Свети во темница Едноставно 
  • Чисто и безбедно за употреба
topic_intro_image1

За технологијата

Сериски пневматик што сам се лепи

Continental, водечки германски специјалист за шасии и за пневматици, сега доаѓа со безбедно прирачно решение што брзо го извлекува возачот од ризична ситуација предизвикана од издушен пневматик.  ContiComfortKit на Continental е иновативен комплет за поправка на пневматици што ефикасно и лесно ве враќа на пат.


Максимална удобност

Комплетот е тежок само два и пол килограми и се состои од мала кутија, долга околу 24 см (9,5 инчи), широка 18 см (7 инчи) и висока речиси 10 см (4 инчи). Внатре се спакувани компресор и маса за лепење. Дури не мора ни да ја отворате кутијата за да го залепите пневматикот и да возите до најблискиот вулканизер. Едноставно, цревото се поврзува со вентилот на пневматикот, а кабелот за струја со приклучокот за запалка во возилото. Тогаш слојот за лепење заедно со воздухот влегува во пневматикот и возењето може да продолжи.


topic_intro_image1

Пробајте и нарачајте

Сериски пневматик што сам се лепи.

Во изданието број 24 – 2005 германското списание за автомобили Autobild стави на тест различни брендови и типови комплети за поправање на пневматици во случај на незгода (вклучувајќи спрејови, внатрешни гуми и компресори).

За повеќе информации што се однесуваат на овој текст, прочитајте на интернет-страницата на „Auto Bild“ (на германски јазик)...

Бесплатно преземање на извештајот од тестот во pdf формат (на германски јазик, 161 КВ)...

Резиме: "Работи брзо, доаѓа со прецизно упатство, па дури и свети во темница.“

Овде може да го порачате ContiComfortKit:

DCH Beese GmbH, Distributions Center Hannover, Garvensstr. 4, 30519 Hannover
Telefon : ++49-511-8604-661, Fax : ++49-511-8604-666, www.dchbeese.de
Geschäftsführer: Arno Beese, Handelsregister: Amtsgericht Hannover, HRB 54429
Gerichtsstand:  Hannover, Steuer-Nr.: DE165002246


Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.