Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

Решение за продолжена мобилност

SSR – самопотпирачки. Пневматик runflat.

topic_intro_image1

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж.

Прочитај повеќе

Sealing punctures with ContiSeal™

topic_intro_image1

ContiSeal™ e технологија проектирана за лепење на оштетениот слој за газење на пневматикот.

Прочитај повеќе

ContiComfortKit      

conticomfortkit_teaser

ContiKomfortKit e безбедно прирачно решение што брзо го извлекува возачот од ризична ситуација предизвикана од продупчен пневматик.

Прочитај повеќе

Резервни пневматици

topic_intro_image1

Резервните пневматици се проектирани за привремена и за ограничена употреба во случај на издишување на пневматикот.

Прочитај повеќе

ContiSupportRing (CSR)

topic_intro_image1

CSR e иновативно развојно достигнување што обезбедува мобилност на возилото во случај ако се дупне пневматикот.

Прочитај повеќе

Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.