Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

EU etiketa za pneumatike

Соопштение на ЕУ-етикетата за пневматици

Pregled

  • Continental ги поддржа воведувањето на ЕУ-етикетата за пневматици и унапредувањето на информирањето на купувачите за пневматиците на местото на продажба.

  • Од ноември 2012 година сите купувачи ќе бидат информирани за ефикасноста на потрошувачката, за особините на безбедноста и за нивоата на бучава на новите пневматици со етикетата.

  • Меѓу категориите, потрошувачката на гориво ќе се намали или ќе се зголеми од 0,42 до 0,56 mpg, додека растојанието на запирање што е потребно на влажен пат при брзина од 50 mph ќе се зголеми или ќе се намали за до 6 m.

  • Тестовите за пневматици спроведени од списанието за автомобили ќе продолжат да бидат важен извор на информации за крајните купувачи, со оглед дека тестираат и до 11 други карактеристики на производот поврзани со безбедноста, покрај овие три што се прикажани на етикетата.

  • Во текот на зимата стануваат важни другите перформанси на пневматикот што не се вклучени во етикетата. Возачите треба да ги консултираат објавените алтернативни извори, како што се тестови за пневматиците, совети на продавачите, материјали на производителот и слично, при купувањето зимски пневматици.

  • За повеќе информации ве молиме да контактирате со вашиот специјалист за пневматици или да ја посетите www.tyre-label.com.