Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Технологија

ContiSilent™ – пневматик за помала внатрешна бучава.

Тишината е звук. И тоа оној луксузен.

topic_intro_image1

ContiSilent™ e технологија за намалување на бучавата од пневматиците развивана во Continental.

Брзи факти

  • Намалување на внатрешната бучава на сите површини на патот
  • ContiSilent™ функции во сите временски услови
  • Без промени во кои било други перформанси во возењето
  • Без негативно влијание врз поминатата километража и врз карактеристиките натоварување/брзина
  • Исто монтирање и складирање како кај стандарден пневматик
topic_intro_image1

За технологијата

Помала бучава, порелаксирано.

Најважни технички карактеристики. ContiSilent™ e пневматик со технологија за намалување на бучавата развиена во Continental. Дизајниран е да ја намали внатрешната бучава на сите површини на патишта.  Пневматиците ContiSilent™ се опремени со внатрешен апсорбер, со полиуретанска пена, прицврстена со адхезив за внатрешната површина на слојот за газење. Независно од температурата, структурата на пената останува непроменета.

ContiSilent™ помага да се намали бучавата во внатрешноста на возилото и до 9 dB(A), во зависност од видот возило и од површината на патот. Моментно е достапен единствено кај летните пневматици со сите вообичаени големини на бандажи. Перформансите во возењето остануваат непроменети и нема негативно влијание врз поминатата километража и врз карактеристиките на натоварување/брзината. Се препорачува монтажа на сите четири позиции.


topic_intro_image1

Принцип ContiSilent.

topic_intro_image1

Пневматиката ContiSilent™ содржи полиуретанска пена врз база на полиестер. Таа е цврсто прицврстена со адхезивен слој за внатрешната површина на слојот за газење. 

topic_intro_image1

 дури и при возење со голема брзина, пневматикот ContiSilent™ ја намалува бучавата од патот во внатрешноста на возилото и до 9 dB(A). Нивото на намалување на бучавата во внатрешноста на возилото зависи од видот возило, неговата брзина и од површината на патот.

Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.