Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image

Медија сервиси

Зимска гума Continental рангирана на прво место од страна на ADAC, ÖAMTC и TCS

27/09/2022
220930-PR-Continental-Auto Express Winter (1) Kopie (1)
  • WinterContact TS 870 предничи во тестовите во сите димензии
  • Автомобилските клубови ги величаат рамнотежата, ефикасноста и абењето
  • Тестирање на пневматиците 185/65 R 15 и 215/60 R 16

Хановер, 27 септември 2022 година. WinterContact TS 870 на Continental беше прогласен за најдобар на тестот за зимски гуми објавен денес од најголемите автомобилски клубови од Германија, Австрија и од Швајцарија. Туристичкиот клуб на Швајцарија (TCS) му доделува рејтинг „високо препорачан“ во двете димензии, додека германскиот ADAC и австрискиот автомобилски, мотоциклистички и туристички клуб (OAMTC) го оценуваат со 2,1 (215/60 R 16) и 2,2 (185/65 R 15).

TCS особено го пофали балансот. WinterContact TS 870 имаше убедливи перформанси на суви и влажни коловози, но ги покажа и своите силни страни на снег и мраз – со добра енергетска ефикасност и мало абење. ADAC и ÖAMTC дојдоа до споредливи резултати и ја истакнаа безбедноста во зимски услови и рамнотежата на сите површини.

220930-PR-Continental-Auto Express Winter (5) Kopie

Годишните тестови од трите автомобилски клубови се сметаат за мерило за тековниот опсег на зимски гуми во индустријата. Оваа година, клубовите испитаа вкупно 33 модели на гуми во димензии 185/65 R 15, популарна димензија за мали автомобили и 215/60 R 16 за компактна класа (SUV). WinterContact TS 870 веќе се искачи на врвот на тестот на трговското списание Auto Express (Велика Британија): Continental се залага за безбедност во лето и зима. Тест победата во големите автомобилски клубови го докажува нашето премиум барање и ги почитува напорите на нашиот развојен тим“, вели Андреас Шленке, развивач на пневматици во Continental.

Експертите на Continental го редизајнираа WinterContact TS 870 од почеток. За таа цел, развиен е нов дизајн на слојот за газење, конструкцијата и соединението. Како резултат на тоа, WinterContact TS 870 нуди три проценти помала должина на сопирање на мраз и пет проценти подобро управување на снег во споредба со неговиот претходник. Во исто време, километражата е зголемена за десет проценти и прилегнувањето на снег е подобрено.
 

Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39

Преземања