SportContact 6 на Continental го одбрани првото место на тестот за спортски автомобили на AutoBild

10/03/2017
tire_image1
  • Continentalov super sportski pneumatik osvaja vrh izbalansiranim performansama na najvišem nivou
  • Auto novinari potvrđuju “izuzetne karakteristike upravljanja”
  • Najviše ocene za kočenje na suvom, kočenje na mokrom i upravljanje na suvom

Na poslednjem testu letnjih pneumatika održanom od strane AutoBild magazina za sportske automobile (izdanje 4/17), Continentalov pneumatik SportContact 6 zadržao je prvo mesto koje je osvojio prošle godine. “Ovaj premijum sportski pneumatik osvaja vrh izuzetnim karakteristikama upravljanja na mokrom i suvom asfaltu. Preciznim odzivom na volanu, balansiranim dinamičkim upravljanjem i velikim faktorom zabave u vožnji, popeo se na najvišu poziciju na podijumu,” pišu eksperti. Continentalov super sportski pneumatik morao je da demonstrira svoje sposobnosti u ukupno 10 disciplina. Učešće na testu uzelo je devet pneumatika diemnzije 235/35 R 19 evropskih, američkih i azijskih brendova.

Na pojedinačnim testovima, Continentalov pneumatik osvajio je vrh izbalansiranim performansama na najvišem nivou, što se ogleda u najvišim ocenama za kočenje na suvom, kočenje na mokrom i upravljanje na suvom. “Brz, oštar i bez greške na mokroj stazi – to su osobine od kojih je šampion satkan,” sumiraju AutoBild stručnjaci za sportske automobile. Dok su najbolje ocenjeni pneumatici pobrali pohvale, postojale su i ocene “ne preporučuje se” za dva pneumatika na testu, uglavnom zbog njihovog upravljanja na mokrom asfaltu. “Pri upravljanju na mokroj stazi kineski kandidat ponašao se kao mokar sunđer,” žalili su se novinari posle testiranja jednog kandidata.

Pneumatikom SportContact 6, Continental je dobio super sportski pneumatik u UHP segmentu u svom asortimanu, koji je napravio stvaran progres u poređenju sa svojim prethodnikom, pneumatikom ContiSportContact 5 P, uglavnom u smislu upravljanja, preciznog odziva na volanu i V-max odobrenja za brzine i do 350 km/h kao standard. Da bi pomogli da se performanse poboljšane čak i do 14% u nekim aspektima prenesu na put, Continental-ovi tehničari su reformulisali hemijska jedinjenja gazećeg sloja i redizajnirali konstrukciju pneumatika. Asortiman trenutno sadrži 50 dimenzija za naplatke od 19 do 23 inča i stalno se proširuje.

New content item