AutoBild: PremiumContact 6 е најдобар на тестот и еко-шампион

10/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Novi letnji pneumatik je ostavio iza sebe 51-og konkurenta svojim izbalansiranim performansama na najvišem tehnološkom nivou
  • Autobild: “Najbolje karakteristike u vožnji na mokrim i suvim putevima, dinamičkim performansama upravljanja sa preciznim odzivom na volanu, kratkim zaustavnim rastojanjima na mokrom i suvom i superiornim brojem kilometara koje može da pređe.”
  • 13 pneumatika na testu nije prošlo proveru bezbednosti

Na Autobild-ovom velikom testu letnjih pneumatika, novi PremiumContact 6 osvojio je najviše mesto u svom prvom pokušaju (pogledajte izdanje 17/17). Magazin je akreditovao pneumatik sa “Najbolje karakteristike u vožnji na mokrim i suvim putevima, dinamičkim performansama upravljanja sa preciznim odzivom na volanu, kratkim zaustavnim rastojanjima na mokrom i suvom,” i pohvalio njegov “superioran broj kilometara koje može da pređe”. Stručnjaci su sumirajući napisali: “Jasan pobednik ovog uporednog testa je novi Continental-ov PremiumContact 6. Nije se okliznuo ni u jednoj od dvanaest disciplina na testu i ne samo da je ukupni pobednik nego je osvojio i titulu “Eko-Šampion”.

“Oduševljeni smo odličnim prvim rezultatima sa testa, zbog toga što za naše stručnjake koji se bave razvojem pneumatika to predstavlja dve stvari u isto vreme: glavnu potvrdu njihovog dobrog rada i idealnu motivaciju da se u budućnosti nastavi sa razvojnim rešenjima na najvišem tehnološkom nivou,” kaže Alexander Bahlmann, PR Direktor, Passenger and Light Truck Tires Worldwide u Continental-u.

AutoBild je testirao 52 modela pneumatika dimenzije 225/50 R 17 evropskih, američkih i azijskih proizvođača. Test vozilo je bio BMW Serije 3, mada ova dimenzija pneumatika ujedno odgovara i velikom broju drugih vozila u kompakt i srednjoj klasi. Magazin je upozorio da ne treba da se kupuje 13 modela pneumatika koji nisu uspeli da prođu test bezbednosti usled “opasno dugačkog” zaustavnog rastojanja.

Novi Continental-ov PremiumContact 6 kombinuje karakteristike bezbednosti top-klase sa vrhunskim nivoom udobnosti, preciznim odzivom na volanu i dobrim ekološkim performansama.  Da bi postigao ovaj novi nivo inženjeringa, Continental-ov razvojni tim je razvio nove smese, optimizovao dizajn gazećeg sloja pozajmljujući ga od visokotehnološkog sportskog pneumatika SportContact 6 i stvorio gazeći sloj koji pruža izuzetno udobnu vožnju. Od sada će novi PremiumContact 6 postepeno da zamenjuje svoja dva prethodnika ContiSportContact 5 i ContiPremiumContact 5. U svojoj prvoj godini, novi pneumatik će da bude dostupan u 70 dimenzija, za naplatke od 16 do 21 inča koji odgovaraju putničkim i SUV vozilima.