Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

Cool_Chili_page_banner

Black Chili го освојува летото, а Cool Chili ја освојува зимата

Black Chili го освојува летото, а Cool Chili ја освојува зимата

Continental секогаш ја бара следната најдобра работа: бидејќи ништо не смее да му се препушти на случајот кога станува збор за пневматиците и за вашата безбедност на патот.


 
cool_chili_ikona


Можеби гумите изгледаат како да не се сменети многу со текот на годините, но тоа не е така – секојдневно се прават подобрувања на нивниот состав, кој е срце на пневматикот.


Тајниот состав на Continental во неговите зимски пневматици се нарекува Cool Chili - зимска верзија на добро познатиот летен „зачин“ Black Chili. 

clanek_2

Вистински пневматик за секого

Continental произведува зимски пневматици за сите видови патнички возила и лесни камиони. Неговото семејство на пневматици WinterContact ги задоволува потребите на сите, од сопствениците на компактни автомобили што бараат најдобри вкупни перформанси (WinterContact TS 860) до сопствениците на ултраспортски автомобили со високи перформанси (супер автомобили), кои сакаат извонредни перформанси за исклучително задоволство од возењето дури и кога патиштата не се во оптимална состојба (WinterContact TS 860 S).

За сè што е меѓу ова, тука е WinterContact TS 850 P, пневматик усовршен за средни и луксузни возила, како и за SUV возила. Continental, исто така, има одличен пневматик за сите што бараат решенија во текот на цела година: AllSeasonContact.

Локатор на трговци
 

Зошто Continental

Совршени перф. на сопирање

Image

Continental ги познава улиците во цел свет и знае како да сопира на нив.

Прочитај повеќе

Проектиран во Германија

Image

Како пронаоѓач на првите пневматици во светот со шара на слојот за газење, Continental се труди да го одржи пронаоѓачкиот дух со секој нов производ..

Прочитај повеќе

Тестиран за ваша безбедност

Winter tires tested for your safety

Пред да тргне во производство која било иновација од Continental, таа интензивно се тестира.

Прочитај повеќе

Стручност во автомобилската индустрија

Image

Производителите на автомобили користат само премиум пневматици што се во согласност со највисоките стандарди за квалитет.

Прочитај повеќе

Прво вградување

Image

Производителите на автомобили користат само премиум пневматици што се во согласност со највисоките стандарди за квалитет.

Прочитај повеќе

Независни тестови за пневматици

Independent winter tire tests

Додека ги развиваме нашите премиум пневматици, ние ги разгледуваме апсолутно сите аспекти на безбедноста и на перформансите. Резултат се највисоки оцени.

Прочитај повеќе