Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Компанија

Пневматици за велосипеди

Проектирано во Германија во 1871 година

Повеќе од 100 години искуство во развојот и во производството на гуми за велосипеди од Continental нè направија единствена компанија во индустријата.

Continental е единствен германски производител на гуми за велосипеди што ги произведува своите гуми во Германија. Ова сознание претставува силен стимул за нашите инженери и за сите други што се вклучени во процесот на производство постојано да се стремат кон нови иновации.

Во нашиот центар за технологија и за развој во Корбах, ние постојано развиваме нови револуционерни технологии, како што е непобедливото соединение Black Chili и крајната технологија против пукање на гумите Vectran™, и двата во употреба на врвот на тркачкиот спорт.

Овие технологии бараат софистицирани процеси за да го обезбедат нашиот легендарен квалитет на крајниот производ, а овие иновации, како и технологијата ProTection и RaceSport за гумите MTB, може да се произведат само во нашата фабрика во Германија – „Рачно произведено во Германија“.  

За да понудиме најдобра гума за секоја примена, еднакво се потпираме на дијалогот со нашите професионални тркачи, рекреациони велосипедски и секојдневни корисници на велосипеди.

Како глобален учесник, Continental, исто така, одржува високотехнолошки производствени капацитети надвор од Германија, каде што гумите се произведуваат за вас со еднаков степен на грижа и посветеност. Едно нешто што е заедничко за сите гуми за велосипеди на Continental е дека тие се развиваат во технолошкиот центар во Корбах, Германија, каде што тие, исто така, минуваат низ строга инспекција.

Нашето срце и душа стојат зад фразата „Рачно произведено во Германија“, со сите нејзини производи и технологии.

Забавувајте се доживувајќи ги производите на Continental! Нашиот тим напорно работи за вас!

New content item


Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.