Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

stage_image1_lg

Компанија

Аутомотив група

Иновации за иднината во движење на автомобилската индустрија

article_66w_image1

Continental развива интелигентни технологии за превоз на луѓе и на стоки. Како сигурен партнер, меѓународниот испорачувач на делови за автомобили, производител на пневматици и индустриски партнер обезбедува одржливи, сигурни, удобни, поединечни и достапни решенија. Во 2014 година корпорацијата продаде околу 34,5 милијарди евра, во своите пет дивизии: Дивизија за шасии и за безбедност, Interior, Пневматик, Погонски состави и ContiTech.  Во моментов Continental вработува околу 240.000 лица во 61 земји. 
Дивизијата за шасии и за безбедност развива и произведува интегрирани технологии за активна и за пасивна безбедност при возење, како и производи што ја поддржуваат динамиката на возилата. Асортиманот на производи се движи од електронски и хидраулични сопирачки и системи за контрола на шасијата до сензори, напредни системи за асистенција на возачот, електронски и сензорски воздушни перничиња, па сè до системот на бришачи на предното стакло, како и електронски системи за суспензија на воздухот и млазови за чистење на светлата. Фокусот е на високото ниво на системот на стручност и на интеграција на компонентите во безбедносниот концепт ContiGuard. Дивизијата Chassis & Safety вработува повеќе од 38.000 лица низ светот и во 2014 година генерираше продажба во износ од приближно 7,5 милијарди евра.


Системите за управување со информации и интелигентно транспортирање се во самиот центар на Дивизијата Interior и таа обезбедува широк спектар на производи за различни возила. Понудата на производите вклучува инструмент-табла, мултифункционални и head-up екрани, контролни единици, електронски системи за влегување во возило, како и електронски системи за информации за пневматици, радиоапарати, инфотејмент-системи, уреди за внесување податоци и контролни панели, единица за контрола на климата, telematics решенија и услуги, софтвер, како и кабини. Interior вработува повеќе од 36.000 лица и во 2014 година генерираше продажба во износ над 7 милијарди евра. 

Ние користиме колачиња за да се осигура дека ви го даваме најдобриот опит на нашата веб страница. Кликните тука за да дознаете нешто повеќе или да ги промените поставките за колачиња.