Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

The Contidrom

Резултати од тестовите за пневматиците за сите сезони

Пневматиците за сите сезони на Continental: резултати од тестови и рангирање

Tire tests performed on Conti tires

Брзи факти: клучни работи што треба да ги знаете за резултатите од тестовите за пневматиците за сите сезони на Continental:

  • Пневматиците за сите сезони на Continental покажуваат одлични перформанси во текот на цела година во области со умерена клима
  • Сите иновации на Continental треба да поминат интензивен режим на тестови пред да влезат во производство
  • Нашите пневматици за сите сезони добиле неколку награди за нивните перформанси

Во Continental би можеле цел ден да зборуваме за квалитетот на нашите пневматици за сите сезони. Но не треба да го прифатите нашиот збор за тоа. Рецензиите за пневматиците и непристрасните тестови ги потврдуваат перформансите и сигурноста на нашите пневматици за сите сезони. Ако живеете во област со умерена клима и во потрага сте по пневматици за сите сезони за вашиот автомобил, рекреативно возило, ван или СУВ-возило, погледнете како асортиманот на нашите пневматици за сите сезони се оценети во рецензии, рангирања и тестови за пневматици.

Зошто пневматиците за сите сезони се толку сестрани?

Пневматиците за сите сезони покажуваат одлични перформанси во текот на цела година во области со умерена клима. Бидејќи пневматиците за сите сезони на Continental се дизајнирани да понудат импресивно прилегнување на патиштата и во летни и во зимски услови, како и добри перформанси на сопирање на суви, мокри патишта, како и на лапавица, може да бидете сигурни кога возите со нашите пневматици за сите сезони. 

Тестови за пневматици за сите сезони

Tire tests performed on Conti tires

Во Continental, вашата безбедност е наш врвен приоритет, а ние ги земаме предвид сите можни аспекти на безбедноста и удобноста при усовршување на нашите пневматици. Сите иновации на Continental треба да поминат интензивен режим на тестови пред да влезат во производство. Нашите инженери патуваат низ цел свет, од Германија до Шведска и до САД, за да обезбедат секој пневматик на Continental – без оглед дали се работи за зимски, летни пневматици, пневматици за сите сезони или за пневматици што се користат во спортски активности или активности со теренско возење – да биде тестиран од нашите експерти во разновидни временски услови и за сите видови површина.

Всушност, секој нов пневматик треба да помине стотици тест километри на нашата главна тест локација, Контидром во Хановер, Германија. Исто така, иако нашите пневматици ги подложуваме на повеќе тестови од кој било друг бренд, важно ни е дека нашите пневматици имаат добри перформанси и на независните тестови. А имаат: пневматиците на Continental редовно се рангирани како пневматици со врвни перформанси на непристрасни тестови. Неколкупати сме избрани за најдобар бренд на пневматици на годината од германското здружение на возачи ADAC, како и од угледни списанија, вклучително и AutoBild и AutoZeitung. Овие достигнувања нѐ прават горди затоа што тоа значи дека возачите знаат дека се „во безбедни раце“ кога возат со пневматици на Continental.
Меѓутоа, кога станува збор за тестирање и рангирање на пневматиците за сите сезони, тешко е да се означат сите полиња. Овие единствени пневматици треба да ги комбинираат карактеристиките буквално за сите сезони за да најдат рамнотежа меѓу зимската и летната технологија на пневматици, како и да обезбедат одлична тракција, управување, сопирање, удобност и километража.

За среќа, асортиманот на пневматици за сите сезони на Continental добива одлични рецензии и рејтинзи, а купувачите често им ги препорачуваат на други. Сите наши пневматици за сите сезони имаат робустни странични ѕидови, одличен слој за газење, приспособлива смеса на гумата и севкупни високи перформанси во сите временски услови, освен во екстремни.

НАЈДОБРИ ПНЕВМАТИЦИ ЗА СИТЕ СЕЗОНИ ЗА НАЈДОБРИ ПЕРФОРМАНСИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛА ГОДИНА

Нашите одлични резултати од тестовите зборуваат сами за себе. Трофејните пневматици на Continental покажуваат брилијантни резултати на непристрасните тестови на индустријата и може да ги задоволат вашите потреби за пневматици во текот на цела година. Само изберете!


Најдобро рангирани пневматици за сите сезони на Continental

Според надворешни рецензии, еден од најдобрите пневматици е пневматикот AllSeasonContact™ на Continental. AutoBild, едно од водечките автомобилски списанија во Германија, дури и го почести нашиот пневматик за сите сезони со својата ценета награда во 2020 година. AutoBild, исто така, посебно го наведе пневматикот AllSeasonContact™ дека демонстрира одлична тракција на снег што е подобра од некои наменски зимски пневматици.

Исто така, други рецензии за пневматици ги содржат следниве коментари: „Повеќето возачи се согласуваат дека овој пневматик е одличен на снег, обезбедува добра управувачка прецизност, управување и прилегнување на влажен пат и покажува многу добри резултати во однос на аквапланинг и абење.“ 

–  „… овие пневматици покажаа многу добри перформанси во различни услови, вклучително и снег/лапавица, пороен дожд и суви услови.“

– „… овие пневматици покажаа исклучителна удобност во возењето, мазно возење, тракција и беа тивки.“

Пневматикот VanContact™ 4Season оф Continental, исто така, доби престижна награда од списанието Promobil, најстаро спирание во Германија и најголемо списание за кампер-ванови во Европа. Списанието ги констатирало следниве резултати кога ги тестирало нашите пневматици за сите сезони.

  • Многу добра тракција, возење во кривина и сопирање на снег
  • Лесна контрола во влажни услови
  • Многу добро прилегнување во кривини во суви услови
  • Голем отпор при тркалање
  • Мала бучава на патот