Производи за автомобил / комбе / 4 х 4

New content item

Сите зимски пневматици се исти.
Сѐ додека не побелат улиците.

Уживајте во секоја сезона со пневматиците за сите сезони

Пневматик за сите сезони, асортиманот на пневматици за сите сезони Continental не прави компромис во деловите од светот со поблага клима. Наместо тоа, тој го комбинира најдоброто од летните и од зимските пневматици за совршен пневматик за сите сезони.

Во некои земји зимата значи температури до замрзнување, обилен снег и мразулци на секоја издигнување. Но на други места зимата може да значи само студено време, дожд и повремено паѓање на снег. Тоа се однесува и за летото: во некои земји жештината може да достигне високи температури од 40°C; додека, пак, на други места највисоките температури во сезоната ќе достигнат околу 28°C.

Ако живеете во област со умерена клима, може да уживате во мазно возење во секоја сезона со пневматиците за сите сезони на Continental. За да дознаете повеќе, продолжете да читате!

 

Имајте контрола, со пневматик што не познава сезони

Пневматиците за сите сезони би можеле да бидат алтернатива за вас затоа што...

  • Го комбинираат најдоброто од летните и од зимските пневматици во пневматик за сите сезони што има добри перформанси и во топли и студени, како и во влажни и суви услови
  • Пневматиците за сите сезони значат дека возачите може да користат исти пневматици во текот на цела година и дека не е потребно сезонско менување 
  • Клучот е во вашата локална клима. Пневматиците за сите сезони се произведени така што да имаат добри перформанси во поблаги клими
  • За да осигурите оптимални перформанси и безбедност, потребни се редовни проверки и одржување на вашите пневматици

Повеќе за пневматиците за сите сезони најдете подолу

Ќе ве чуваме безбедни без оглед на сезоната

Почеток
 


НАЈДОБРИ ПНЕВМАТИЦИ ЗА СИТЕ СЕЗОНИ ЗА НАЈДОБРИ ПЕРФОРМАНСИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛА ГОДИНА

Нашите одлични резултати од тестовите зборуваат сами за себе. Трофејните пневматици на Continental покажуваат брилијантни резултати на непристрасните тестови на индустријата и може да ги задоволат вашите потреби за пневматици во текот на цела година. Само изберете!


all season tires

Како функционираат пневматиците за сите сезони

Пневматиците за сите сезони на Continental ги комбинираат технологиите за летни и за зимски пневматици во пневматици за сите сезони што даваат одлични перформанси во сите временски услови, освен во најекстремните.   Продолжете со читање за да дознаете што ги прави пневматиците за сите сезони поинакви од зимските и од летните пневматици и откријте дали тие се вистинското за вас и за вашите возачки потреби.

Овде дознајте како функционираат пневматиците за сите сезони

Водич за купување пневматици за сите сезони

Пневматиците за сите сезони може да им го дадат на возачите најдоброто од двата света: длабочина на шарата на слојот за газење соодветна за повеќето временски услови, импресивен век на траење на слојот за газење и немање обврска за менување и чување на летните и на зимските пневматици секоја година. Меѓутоа, сезонските пневматици сѐ уште може да бидат најдобар избор за вас, а во некои случаи и да ја зголемат ефикасноста на горивото.

Откријте дали пневматиците за сите сезони се вистинското за вас, утврдете кој пневматик за сите сезони е најдобар за патнички автомобили, електрични возила, СУВ-возила или камиони и дознајте како да го препознаете симболот за сите сезони на страничниот ѕид на пневматиците.

Прочитај повеќе

Пневматици за сите сезони за куќи на тркала

Пневматиците за сите сезони може да бидат добар избор за вашето рекреативно возило: сеопфатна безбедност, сигурна тракција во различни временски услови и одлично управување и перформанси. Пневматиците за сите сезони за рекреативни возила се усовршени за возење во текот на цела година во области со умерена клима. Продолжете да читате за да дознаете зошто пневматиците за сите сезони може да бидат најпрактичен избор за куќите на тркала.

Прочитај повеќе
All-season tread depth

Длабочина на шарата на слојот за газење, закони за пневматици и кога да ги замените пневматиците за сите сезони

Без оглед дали размислувате да купите или веќе сте сопственик на пневматици за сите сезони, има некои важни работи што треба да ги знаете за нив кога се работи за безбедноста, длабочината на слојот за газење и законските барања. Во оваа статија се испитуваат сите овие фактори за да може да бидете добро информирани кога станува збор за поседување пневматици за сите сезони.

Дознај повеќе
All season test results

Резултати од тестовите за пневматиците за сите сезони

Во Continental би можеле цел ден да зборуваме за квалитетот на нашите пневматици за сите сезони. Но не треба да го прифатите нашиот збор за тоа. Рецензиите за пневматиците и непристрасните тестови ги потврдуваат перформансите и сигурноста на нашите пневматици за сите сезони. Ако живеете во област со умерена клима и во потрага сте по пневматици за сите сезони за вашиот автомобил, рекреативно возило, ван или СУВ-возило, погледнете како асортиманот на пневматици за сите сезони на Continental се оценети во рецензии, рангирања и тестови за пневматици.

Прочитај повеќе
aquaplaning situation

Аквапланинг со пневматици за сите сезони

Дури и ако возите во благи временски услови каде што снегот и мразот не се предмет на загриженост, сепак треба да внимавате на лизгавите патишта. Зошто? Снегот и мразот не се лизгави, туку тоа е тенкиот слој вода што се собира меѓу површината на патот и пневматикот на автомобилот. Тоа може да се случи во секоја сезона, но ризикот е поголем во влажни зимски услови. Дознајте повеќе за феноменот на аквапланинг или хидропланинг, како да го избегнете и како да реагирате ако се случи.

Повеќе за аквапланинг
heavy rain situation

Возење на зимски дожд

Дали зима значи снег? Секако, но во повеќето места зима значи и дожд. Многу дожд. Како и со сите зимски услови за возење, возењето по дожд е многу попредизвикувачко од возењето на суви патишта на сонце. Влажните патишта претставуваат поголем ризик за возачите и бараат повеќе од вашиот автомобил, неговите безбедносни карактеристики и, ако е можно, неговите пневматици. Откријте како безбедно да управувате низ пороен дожд.

Совети за безбедно возење на пороен дожд